Ratio в Пловдив: “Когато динозаврите властваха на Земята“ с вход свободен в Нощта на учените

  • от PlovdivTime
  • 17:32, 19.09.2021

На 23 септември 2021 г. от 19:00 ч. в Лятно кино "Орфей", любознателните пловдивчани могат да присъстват на „Ratio в Пловдив: Когато динозаврите властваха на Земята“. Събитието на „Българска Наука“ и Ratio е част от инициативата Европейска нощ на учените 2021 г. и проекта KTRIO 5. Входът е свободен!

През по-голямата част от съществуването си динозаврите доминират животинския свят. Дори сега те са колкото обект на сериозни изследвания, толкова и почти митологични създания, забулени в тайнственост и множество заблуди. Какво знаем за тях? Коя е истинската причина за тяхното изчезване?

С помощта на палеонтолога Владимир Николов ще успеем да разплетем и „разкопаем“ серия загадки, които крият тези същества, живели преди повече от 240 милиона години. Бъдете на живо в лятно кино „Орфей“, Пловдив, за да научите още: Доколко реална е представата ни за динозаврите, изградена от книги и филми, като феноменалният „Джурасик парк“?

Били ли са обречени на успех от самата си поява или е трябвало да изстрадат възкачването си на трона? Кога и как някои от тях са се превърнали в гиганти, които сякаш предизвикват законите на физиката? Какво всъщност е довело до изчезването им в края на периода креда?

Защо не са успели да оцелеят, докато други, далеч по-невзрачни на пръв поглед животни, са оцелели? Присъединете се към едно пътуване към времената, когато динозаврите властваха над Земята!