Проект от 40-милионния заем в Пловдив блокиран, ден след като бе възобновен

  • от Благовест Андонов
  • 09:33, 11.04.2022

Поръчката за реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър” влезе в спиралата на обжалвания.  Община Пловдив пусна поръчката в началото на 2022 година, като жалба срещу условията й спря на 1 март. Тя бе срещу разяснение, в което е включен техническия проект за булеварда, като тя е направена от софийската компания „Ди Джи Пи Инженеринг”.  Месец по-късно от Комисията за защита на конкуренцията излезе с решение, което отхвърля жалбата, а след това не е последвало и обжалване, пише TrafficNews.

Така Община Пловдив възобнови поръчката на 8 април, но в същия ден е пусната нова жалба срещу това решение. Тя е от софийската компания „Тес Кънстрашън груп”, като е собственост на Бончо Бонев. Той е управител и на компанията „Парсек груп”, която изпълнява редица проекти в Пловдив, като и често е пускала жалби срещу различни поръчки.

Според новото решение крайният ден за подаване на оферти е 15 април, но ако КЗК смятат, че жалбата е основателна, тя пак може да бъде спряна за минимум месец.

Поръчката е на стойност от 4,5 млн. лева с ДДС и е част от 40-милионния заем, а  реконструкцията на булеварда е от   Коматевския възел  до ул. „Царевец“, като в сумата освен пътя влиза тротоарите и пешеходното пространство между двете платна.