Превръщането на ул. „Даме Груев” в булевард ще струва 7,5 млн. лева, стартира през есента

  • от PlovdivTime
  • 19:50, 23.05.2020

Превръщането на ул. „Даме Груев” от разбита павирана улица в булевард с четири ленти ще струва 7,5 млн. лева. Това се показали количествено-стойностните сметки на техническото задание. Докладът е пуснат към Агенцията за обществените поръчки, като се очаква скоро да стартира и самата поръчка, пише TrafficNews.

В нея е зададено строителството на три етапа, като първият трябва да започне тази година. Засега финансирането тази година е в размер на 1,6 млн. лева, след като бяха прехвърлени 600 хил. лева от район „Южен”към обекта.

„Подготвяме процедурите, очаквам скоро да завърши улица „Дрин”, която ще поеме основния поток, след като започне ремонтът на ул. „Даме Груев”. Първата част на реконструкцията ще бъде от бул. „Македония” до ул. „Охрид”, като е възможно да стигнем и до „Пере Тошев”. Очаквам до няколко месеца да има изпълнител и през есента да стартира изграждането й”, каза кметът на района Костадин Язов.  Освен четирите платна ще бъде сменен на места и водопровод, като ще се изградят и редица паркоместа. 

Докато се готвят процедурите за улицата, ще започне и отчуждаването на четири имота около кино „Въстаник”. Целият останал сервитут на улицата за разширението е общинска собственост

В отделна процедура ще се изгради и парк в западната част на улицата. Заради разширението ще бъдат отрязани редица дървета, поради това ще се компенсира със зелена зона покрай Кожния диспансер и киното