Прекратиха проектирането на продължението на бул. „Санкт Петербург” – фирмите не покривали условията

  • от Благовест Андонов
  • 18:41, 13.03.2022

Община Пловдив прекрати обществената поръчка за проектирането на продължението на бул. „Санкт Петербург”.  Поръчката бе пусната в началото на годината, като тя бе на стойност от 100 000 лева, като бъдещият изпълнител освен проекта, трябваше да бъде и авторски надзор, когато стартират строително-монтажните дейности.

За поръчката бяха подали оферти 4 от най-големите проектантски къщи в България – „Пътпроект 2000”, „Трафик дезайн груп”, „Инжпроект” и „Инфрапроджект”. Комисията обаче е отстранила всички компании, тъй като не отговаряли на изискванията – професионални компетенции и икономическо благосъстояние.  Това е странно, предвид факта, че въпросните компании проектират едни от най-големите пътни проекти в България, пише TrafficNews.

В описанието на поръчката бе записано, че продължението на изградения вече булевард в североизточна посока е предвиден габарит с две улични платна и средна разделителна ивица. Начална точка на обекта е кръгово кръстовище на бул. “Санкт Петербург“ с бул. “Освобождение“, а за крайна точка на обекта елипсовидно кръстовище на ул. „Ягодовско шосе“ с бул. „Цариградско шосе“.

Проектът трябваше да покаже и точната количествено-стойностна смета. По първоначални стойности, продължението трябва да струва около 10 млн. лева.