Представят новата платформа за културни проекти в Дома на културата

  • от PlovdivTime
  • 11:15, 04.06.2024

Информационен ден за представяне на новата платформа и сайт Програма „Култура“ на Община Пловдив  https://culture.plovdiv.bg/ ще се проведе днес - 4 юни, от 16 ч. в Голямата конферентна зала на Дома на културата "Борис Христов".

Тя е за електронно подаване на проектни предложения и електронно отчитане на дейностите, които се финансират по Наредбата за реда и условията за финансиране на проекти по Програма „Култура“, част от Календара на културните събития на Община Пловдив. Програмата бе приета с Решение № 122, взето с протокол № 6 от 11. 04. 2024 г. на Общински съвет – Пловдив.

Това е първото обучение на културни оператори за работа с платформата, за да може от 1 август, желаещите да подават документи чрез нея. До края на настоящата година все още ще може да се кандидатства и по стария начин – на хартия и по ел.поща.

Целта на създаване на платформата е да се опрости начина на кандидатстване, процесът да бъде максимално прозрачен и да се създаде база данни, архив на всичко, което се случва в културния живот на Пловдив по Културния календар.