Празник в центъра на Пловдив: Ул. „Иван Вазов“ става пешеходна днес

  • от PlovdivTime
  • 12:30, 05.09.2021

От днес улица „Иван Вазов“ става пешеходна зона за два дни. Празнично настроение ще превзема районът, като поводът е отбелязването на седмата годишнина от обявяването на Пловдив за Европейска столица. 

 

На открита сцена, разположена в отсечката между ул. „Авксентий Велешки“ и площад „Централен“, пловдивчани и гостите на града ще могат да се насладят на  тематична музикална програма, ексцентрична и любопитна колекция от ретро автомобили, и да се срещнат  с гигантското семейство на „Пешеходна зона“ – премиерният спектакъл на открито за деца и възрастни на Държавен куклен театър Пловдив. 

 

За пълноценното преживяване ще допринесе и прекрасната архитектура и атмосфера на една от емблематичните улици в Пловдив.

 

Ето и програмата на събитието:

 

5 септември

 

13:00 – 14:00 ч. – „Пешеходна зона“ - спектакъл - шествие с гигантски кукли на Държавен куклен театър Пловдив

 

16:00 – 18:00 ч. – Изложение на ретро автомобили и ретро автобуси – 29 години Автомобилен ретро клуб Пловдив,92 и специални гости Ретро Автобуси

 

18:00 ч. - D2 & Friends Acoustic

 

19:15 ч. - Подуене Блус Бенд и Васко Кръпката

 

21:00 ч. – група „Ревю“ 

 

6 септември

 

18:00 ч. – Hot Club de Plovdiv

 

19:30 ч. – УИКЕДА

 

21:00 ч.-  Среща с деди Йожи -музикална вечер с музиката на Йосиф Цанков по повод 110-а годишнина на композитора. С участието на Михаил Йосифов (тромпет) и Велислав Стоянов (тромбон), застават още Димитър Льолев (саксофон), Милен Кукошаров (кийборд), Даниеле Феббо (контрабас) и Борислав Петров (ударни).

 

Припомняме, че градът се готви да посрещне гости от цялата страна за тържествата, с които отбелязваме 136 години от Съединението на Източна Румелия и Княжество България. Във връзка със празничните събития се предприемат специални мерки за безопасност и спазване на обществения ред.