Правят спортна зала за 1,5 млн. лева на пловдивско училище

  • от Благовест Андонов
  • 15:03, 02.08.2020

За спортна зала за 1,5 млн. лева на „Екзарх Антим I“ ще кандидатства Община Пловдив пред Министерството на младежта и спорта. Решението ще бъде гласувано на сесията на Общинския съвет в сряда. Предложението идва от зам.-кмета Анести Тимчев, след като общински съветници го попитаха защо школото не е включено в програмата, по която градските власти участват за четири училища.

Проектът на сградата се състои от две части – двуетажна монолитна сграда със съблекални, санитарни възли, душови помещения, складове за инвентар, котелно помещение и „зелен покрив“ – предвиден като сектор за отдих. Едноетажната сграда е предназначена за физкултурен салон с основен вход, както и с връзка към монолитната новопроектирана сграда.

На последната сесия се взе решение да се кандидатства за 500 000 лева за  за четирите спортни площадки и зали.

Сред тях е спортната площадка на СУ „Пейо Кр. Яворов” – игрищата за баскетбол и волейбол, като нужната сума е 66 426 лева. Другият проект е за почти същата сума и касае училищния двор на ОУ „Йордан Йовков”. Там парите са нужни за изграждане на нови мултифунцкионални площадки към школото.

Третото училище, което има нужда от финансиране е СУ „Софроний Вранчански” в Тракия. Проектът е за 59  670 лева и включва изграждане на игрище с изкуствена трева. Най-големият проект е за СУ „Христо Данов” на стойност 286 172 лева. Парите ще отидат за изграждане на спортен комплекс в двора на училището.