Подписват договора за пробива под Водната палата, пускат нова поръчка за плувния басейн „Младост”

  • от Благовест Андонов
  • 13:34, 10.03.2022

Община Пловдив е прекратила договора за ПК „Младост” с „ГБС – Пловдив”, като в момента се изготвя новата поръчка. Това заяви кметът Здравко Димитров след гласуваното предложение за даване на мандат за преговори за нов заем от 50 млн. лева.  Общината и фирмата изпълнител са подписали анекс за прекратяването на договора без претенции едни към други, макар компанията да е извършила дейности за 300 000 лева, пише TrafficNews.

На базата на количествено-стойностни сметки от фирмата ще бъде пусната нова поръчка за стойност от 20 млн. лева. Предишният договор за 12,8 млн. лева, който сега ще бъде развален, тъй като няма законово основание да се анексира със сумата, обясни Зико.

Той реагира и остро на изказване на депутат от Пловдив, който заяви, че стадионите са язвата на ГЕРБ под тепетата.

„Стадионите няма да са язви, дано и те оставят след себе си такива”, коментира кметът.

Той каза още, че ще се търси банката с най-добрите условия, ако те не са изгодни за Общината – няма да се тегли заем. Финансово няма се отрази нов кредит на рамката на бюджета, добави кметът.

Относно проектите от другия заем, Зико каза, че те ще продължат да се изпълняват в план. Очаква се скоро да се подпише и договора с „ИСА – 2000” за пробива под Водната палата, след като изтече 14-дневния срок за обжалване.

По други два от проектите обаче има забавяне – жалба е спряла поръчката на бул. „Хаджи Димитър” , а ВиК се бави с проекта си за Южния обходен колектор, който минава през „Царевец”.