Подлезът на бул. “Санкт Петербург“ и ул. “Стоян Михайловски“ светна

  • от PlovdivTime
  • 15:37, 02.07.2020

Подлезът на кръстовището на бул. „Санкт Петербург“ и ул. „Стоян Михайловски“ е неузнаваем, след като претърпя основна реконструкция. В това се убедиха кметът на район „Централен“ Георги Стаменов и екипът му след инспекцията на съоръжението.

Ремонтирана е канализацията, подменени са голяма част от амортизираните подови настилки. Боядисани са таванът и стените, които бяха изрисувани с графити, напълно реновирани са подходите къмподлеза. От шахтите му, които не сапочистваниповече от 15 години, бяха извадени над десет чувала с пръст, смет и пясък.

Поставени са и нови осветителни тела, които са защитени с метални решетки. Монтирано е видеонаблюдение, което ще осигури безопасност на преминаващите и ще предотврати евентуални вандалски прояви.

Администрацията на район „Централен“ предвижда в бъдеще на терена от 2 дка до подземното съоръжение да бъде изграден парк с обособени алеи с пейки, богата зеленина, дървета, цветя и храсти.

„Рехабилитацията на подлеза бе по настояване на голяма част от живеещите в квартала. Радвам се, че не само успяхме да удовлетворим желанието им за основен ремонт, но и да го надградим. Съоръжението се ползва от изключително много жители на района, сред които ученици и майки с деца. Камерите ще гарантират спокойното им и безопасно придвижване“, коментира кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.