Поддръжници на Румен Радев влязоха в пререканиe със симпатизанти на ГЕРБ

  • от PlovdivTime
  • 18:13, 16.07.2020

 

"Естественият изход е оставка", с тези думи президентът Румен Радев се обърна към двете групи протестиращи, които го очакваха пред Художествената галерия на Главната . Държавният глава пристигна изненадващо в Пловдив като официалния повод бе изложба на студенти, но посещението му се превърна в политически ПР.  

Отвън го очакваха множество плакати „Оставка Радев фигурант“ и подобни послания, но не липсваха и негови фенове, които дори се опитаха да късат плакати на „опозицията“.

"Българите се събуждат, ето ги с възгласи мутри вън. Младите хора няма да търпят невежеството, наглостта, корупцията. Искат да изгонят мафията от властта и прокуратурата. Има народи без правителства, но няма правителства без народ. Няма никакъв смисъл кабинетът да се хвали и да се инати сам пред огледалото. Страхът от разкриването на чудовищните злоупотреби е разбираем, но е безвъзвратно закъснял, защото българите са на улицата“, посочи Радев.

Във връзка с варианта "служебно правителство" президентът заяви, че  това „не зависи от тях, процесът е тръгнал – ще им се наложи“. Въпреки това той отказа да коментира мислил ли е за евентуален състав на такова правителство и многозначително заяви „готов съм за всичко“.

Радев за пореден път настоя главният прокурор Иван Гешев да подаде оставка.

„Няма правосъдие, което може да работи без адвокати и съдии, а знаете, че главният прокурор не се радва на подкрепа от страна на тези гилдии, а и от страна на честните прокурори“, посочи държавният глава.

По отношение на коментара на Бойко Борисов: „Кой е Шиши и как нареди на Радев  служебното правителство?" Радев отговори: „Аз нито познавам този Шиши, нито Доган, нито Божков, но друг е давал в случая премиера огромни обществени поръчки на Шиши за милиони“.

Радев обясни, че няма да остане за готвения антиправителствен протест тази вечер в Пловдив и обясни, че графикът му предвижда да пътува към Бургас, където утре има ангажимент, nише TrafficNews.