Почистиха фонтана с жабите в центъра на Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 18:27, 09.06.2020

Почистиха фонтана с жабите в пака на булевард "Княгиня Мария Луиза". Според директора на ОП „Градини и паркове“ инж. Георги Николаев най-вероятно снимките са правени през почивните дни, когато във фонтана се е събрала дъждовна вода. Макар че фонтанът все още не е  влязъл в експлоатация и целият обект официално да не е приет за стопанисване от „Градини и паркове“, екип на общинското предприятие редовно поддържа градинката.

Очаква се в четвъртък фонтанът да бъде напълнен с вода и да започнат проби. Инж. Георги Николаев смята, че реализираната по ОП „Региони в растеж“ градинка ще се превърне в поредното любимо място за отдих на пловдивчани, като се надява те да пазят новата придобивка.

Припомняме, че пловдивчанка сигнализира, че огромни жаби се заселиха във фонтан в центъра на Пловдив. Съоръжението се намира в парк на булевард „Княгиня Мария Луиза“, точно срещу църквата „Света Петка“.  Преди години теренът бе пустеещ, но с усилия на общината бе облагороден с дървета, тревни площи, детска площадка, пейки и т.н. Има и фонтан, както и водна каскада. Всичко това бе открито преди около година от бившия кмет Иван Тотев.

„Фонтанът не е работил нито ден, а новооткритата детска площадка е потънала в кал, която се стича от „градинките“. Искам да благодаря на всички, които се постараха това блато да краси центърът на града ни“, пише възмутената пловдивчанка във фейсбук групата „Забелязано в Пловдив“.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Блато вместо фонтан в центъра на Пловдив - скачат жаби, рибки нямаНовооткритата детска площадка е потънала в кал