Пловдивско сдружение набира доброволци за събития

  • от PlovdivTime
  • 18:38, 28.07.2020

Сдружение БГ Бъди активен обяви отворена покана за набиране на доброволци в различни дейности от програмата _Място България. Ентусиастите ще могат да се включат в голям кръг от различни занимания по организиране на събития, събиране на анкети, фото и видео заснемане, почиствания, информационни вечери по теми свързани с рециклирането и събирането на отпадъците разделно и други.

Доброволческата програма, в която ще могат да участват желаещите е част от дългосрочната инициатива _Място България, която сдружението осъществява с цел да бъде променено отношението на хората в Пловдив и страната към отпадъците и те да бъдат въвлечени в почистване и поддържане на междублоковите пространства. Подобни инициативи превръщат градовете в по-добри места за живеене и мотивират жителите да бъдат креативни и отговорни към заобикалящата ги среда.

Сдружението набира доброволци за следните позиции:

  • Помощник – организатори – ще подкрепят различни събития #безотпадъци на терен, като това включва дейности по брандиране на събития, помощ за провеждане на информационни кампании по теми за рециклиране и разделно събиране на отпадъци; провеждане на анкети във връзка с гражданската активност за опазване на чистота и намаляване на отпадъците
  • Фото и видео документиране – ще отговарят за фото и видео заснемане на организационни дейности и събития
  • Офис -доброволци - ще бъдат ангажирани в дейности свързани с документи, подреждане на офис папки, преводи - на полезни статии и ресурси

“Всеки е добре дошъл в семейството на БГ Бъди активен. Вярваме, че доброволчеството  в инициативите, посветени на създаването на по-добри градски пространства и на активизиране отношение към средата може да бъде  катализатор за значими промени  на нагласите на хората и те да осъзнаят, че красивата, чиста и добре поддържана градска среда прави живота им по-добър. А също и, че за да живеем в чист град, трябва да поемем отговорност и да бъдем активни. Надяваме се да намерим съмишленици на идеята за град #безотпадъци, които с радост да станат посланици на културата на рециклиране и разделно събиране на отпадъците”, приканва Гергана Ангелова от сдружението.

Доброволците трябва да са комуникативни, да имат умение за работа в екип, да са учтиви и отговорни. Организаторите ще имат ангажимент да им осигурят пакет с храна, да покриват транспортни разходи, брандирана тениска и други рекламни материали и сертификат за положен доброволен труд.

Повече информация за записване и кандидатстване може да намерите в сайта на БГ Бъди активен и фейсбук страницата на _Място България.

По време на всички събития на БГ Бъди активен ще бъдат спазени всички предписани мерки за безопасност с нужната дистанция, осигурени консумативи, дезинфектанти, ръкавици, чували стикове за събиране на смет, репеленти както и извозване на отпадъците на специално определени за целта места. 

Kоментари

коментар
Nasko
19:06, 11.01.2018
Отговор

283838

коментар
Nasko
19:04, 11.01.2018
Отговор

Nana