Пловдивските градски автобуси тръгват и към индустриална зона „Марица“

  • от PlovdivTime
  • 18:52, 09.02.2020

Община Пловдив обмисля промяна на транспортната схема, като ще бъде направен сериозен анализ на необходимостта за осигуряване на градски транспорт до индустриалните зони, разположени в региона.

„Целта ни е да се намали трафикът, който влиза в града особено по отношение на автобусите, които превозват служите на компаниите в Тракия икономическа зона“. Това заяви ресорният заместник-кмет Тодор Чонов. Той посети един от големите заводи, близо до Пловдив, в който работят 950 служители.

В тази връзка ще бъдат анализирани нуждите на големите компании, графикът на транспортиране на техните служители и възможността да използват градския транспорт на Пловдив. В момента те прибягват до специален платен транспорт, който допълнително увеличава трафика, тъй като тези автобуси обикалят из целия град по няколко пъти на ден, за да събират служителите на фирмите. 

По думите на заместник-кмета Тодор Чонов общинската транспортна схема може да бъде променена, като се продължат маршрутите на автобусите на градския транспорт до индустриалните зони.