Пловдивски лекар получи признание за работата си

  • от PlovdivTime
  • 11:58, 19.10.2023

Д-р Десислав Станчев получи награда за „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“. Тя му беше връчена по повод Деня на българския лекар.

Д-р Десислав Станчев е гастроентеролог в УМБАЛ Каспела. Завършил „Медицина“ в Медицински университет-Пловдив. Специализирал вътрешни болести в УМБАЛ „Александровска“, София. През 2012 година е защитил специалност по „Гастроентерология“ в Медицински университет - Пловдив. 

„Силно съм развълнуван и с огромна благодарност за високата оценка и признание за моята работа. Горд съм с възможността да мога да диагностицирам и лекувам пациентите си по най-високите световни стандарти, без значение дали са в Америка или Западна Европа, в потвърждение на което имаме пациенти от различни държави, които са ни се доверили.“, казва д-р Десислав Станчев. 

Той е преподавател към II-ра Катедра по вътрешни болести на МУ-Пловдив. Oт 2013 г. е част от екипа на УМБАЛ Каспела. Членува в Български лекарски съюз, Българското дружество по гастроентерология, Европейската асоциация за Крон и колит и Европейското дружество по гастроинтестинална ендоскопия. Провел е обучения както в страната, а също така и в Нидерландия, Белгия и Германия. Работи в областта на хроничните възпалителни чревни заболявания, като разработва методиките за еластография при Болест на Крон и приложението на изкуствен интелект при ендоскопия.
    
„Живеем във времето на чудесата. Само преди две години само четяхме и виждахме чисто нови методи на диагностика и лечения, които днес използваме рутинно в нашата практика, така че след 10 години съм убеден, че ще има изключително много нови неща и пробиви в медицината, които ще продължават да ни интригуват и да ни карат да мечтаем“, споделя още лекарят от Пловдив.
  
Той твърди, че всеки ден отива с удоволствие на работа. 

“Това е работата, която обичам от все сърце. Благодарен съм на ръководството на УМБАЛ Каспела, че винаги ме е подкрепяло. Благодарен съм, че имам възможността да работя с най-прекрасния екип от изключително мотивирани, отдадени колеги и невероятни специалисти“, каза още д-р Станчев.