Пловдивската полиция с инициатива, униформени пускаха 400 балона в небето

  • от PlovdivTime
  • 12:53, 16.09.2020

Пловдивската полиция отбеляза по нестандартен начин Европейския ден без загинали на пътя. В инициативата участват Регионално управление по образование и Областна администрация Пловдив. По повод инициативата 400 броя бели и сини балони с хелий бяхапуснати в небето над Пловдив.

Цветовете са избрани неслучайно- те са и отличителни за полицейските униформи и автомобили. По този начин силите на реда под тепетата отбелязват Европейския ден без загинали на пътя. Основен координатор на проекта за България е Главна дирекция ,,Национална полиция", а инициативата за отбелязването му е под патронажа на министъра на МВР .

В двора на основно училище „Петър Берон“ на площадката по безопасност на движението се проведе изнесен открит урок с демонстрации и игри пред възпитаниците на учебното заведение - как да се пазят на пътя и поведението им като участници в движението. В края на урока децата от училището пуснаха в небето балоните, сплетени под формата на цифрата НУЛА , които символично ни напомнят за отговорностите за опазването на човешкия живот и здраве на пътя. Посланието „Остани жив! Пази живота!" достигна до всички онези, които  видяха балоните. Този ден и дните на безопасност ОД МВР Пловдив отбелязва с различни превантивни кампании и с активна дейност по контрол на пътя.