Пловдивчани с усмивка: Най-после ще празнуваме с близките си, но ще спазваме мерките

  • от PlovdivTime
  • 15:50, 02.05.2021

Хубавото време и струпването на празнични дни дадоха възможност на пловдивчани да напуснат за малко големия град и да почетат един от най-големите християнки празници с роднини и близки.

Не само почивните дни обаче мотивират гражданите да помахат за чао на Пловдив. Разхлабването на мерките и тенденция за спад на новозаразени от Covid-19  също се оказва определящо за избора им къде да прекарат почивните си дни.

Десетки споделиха, че поемат на път към родните места, за да почетат Великден заедно с фамилията си. Малки и големи са на мнение, че при спазване на препоръките на щаба, съвсем спокойно могат да уважат дори по-възрастните им роднини, които са в рисковите групи.

Други пък заявяват, че вирусът не е определящ за тяхното решение и независимо от всичко те са планирали да се отдадат на отдих сред природата. А сред предпочитаните локации се оказват именно планината, вилните зони и дори морето.

Семействата на Надежда и Мариета обаче са преценили, че е по-удачно да прекара празника у дома:

„По всяка вероятност ще прекараме Великден вкъщи. Най-много да отидем на гости при някой близък или роднина. Притесняват ни близките контакти, но смятам, че при спазване на необходимите мерки, няма да има проблем“, споделя Надежда и добавя, че желае празникът да донесе много здраве на всички.

„Ще си останем вкъщи, но тава не се дължи на Covid-19“, категорична е Мариета, която желае на пловдивчани да бъдат живи и здрави и скоро всичко да бъде наред.

Щастлива съм, че ще имам възможността да посрещна Великден със семейството си. Ще се съберем с децата и внуците ми. Преболедувах вируса през ноември месец, така че това не ме притеснява. Пожелавам си преди всичко здраве, а оттам нататък – каквото дойде!“, споделя пловдивчанка.

Вижте какво още коментираха пловдивчани пред камерата на TrafficNews: