Пловдивчани се втурнаха да се женят, Домът на младоженците се оживи

  • от Добринка Димова
  • 10:57, 13.05.2021

След като отпаднаха ограниченията за броя на гостите на сватбите, Домът на младоженците в Пловдив се оживи. В последната седмица там има ежедневни записвания за ритуали. Само за предстоящия уикенд вече има запазени часове за 9 изнесени ритуала и 15 сватби в зала.

„В сравнение с периода досега, нещата се промениха коренно. Нашите младоженци започнаха да се увеличават, вече се записват и за лятото. Имаме все повече изнесени ритуали. И това страшно много ни радва”, коментира пред TrafficNews Чудомира Пинджева, директор на ОП "Радостни обреди".

Тя посочи, че при ритуалите в зала маските все още са задължителни. Броят на гостите обаче е увеличен. В Централна зала младоженците вече могат да си поканят 30 души, в Зала „Тракия” – 40.

„Ще издам една тайна – младоженците свалят маската за целувката, тъй като това е техният момент”, сподели Пинджева.

Изнесените ритуали са или там, където ще бъде тържеството, или на някое важно за младоженците място. Голяма част от двойките предпочитат къщите в Стария град. Изключително харесван напоследък е и фонтанът на Бунарджика, където се правят все повече ритуали.

„Пак имаме готовност, както миналата година, да правим делнични сватби на площадчето пред Дома на младоженците. Вече имаме записвания. Така е по-удобно и за самите младоженци, тъй като там са без маски и могат да поканят повече гости да присъстват. А и хубавата страна е, че всички хора, които минават отстрани, им се радват и ги поздравяват. И е много красиво”, допълни Чудомира Пинджева.