Пловдивчани за машинното гласуване: Става за секунди, всичко е ясно и лесно

  • от PlovdivTime
  • 10:01, 11.07.2021

Бързо и лесно – така пловдивчани определят гласуването с машини. Към момента всички възникнали проблеми с машинния вот в града са отстранени и вотът протича нормално.

„Гласувах за 25 секунди. Всичко е много ясно, спокойно, интелигентно и няма никакви проблеми“, коментира пред  TrafficNews пловдивчанин, който вече упражни правото си на вот в училище „Свети Свети Кирил и Методий“.

В СУ „Христо Г. Данов“ също няма проблеми и вота протича спокойно. Представители на избирателна секция коментират, че активността се е засилила след 8 часа, а всички секции са снабдени с всички необходими дезинфекционни материали.

Както съобщихме, проблеми с машините забавиха началото на изборния ден в три от секциите в Пловдив. Проблемът е бил софтуерен, като технически лица ги остранят. В избирателна секция в пловдивското училище "Димитър Талев" в район “Южен” е изцяло е блокирала машината за гласуване и към момента се очаква тя да бъде сменена. Хора са поискали да гласуват с хартиени бюлетини, но от комисията им отговорили, че само ЦИК разрешава такава процедура. 302 хиляди пловдивчани имат право на глас, а разкрити са 473 секции. 915 лица за първи път имат право да гласуват, защото вече са пълнолетни.