Пловдив завладян от Коледния дух със запалването на празничната елха

  • от PlovdivTime
  • 18:06, 01.12.2023

Празничният часовник на Пловдив започна да отмерва последните дни на отминаващата 2023 г. със запалването на светлините на празничната елха на пл. „Стефан Стамболов”.  Това стана на празнична церемония с участието на Хора на пловдивските момчета „Стефка Благоева“  с диригент Милка Толедова и 7-годишната Катерина Кънева от Арт Войс Център. Празничната украса оцени и любимият на малки и големи Дядо Коледа, обеща, че ще ги забавлява и очаква на площада на 24, 25 и 26 декемри.

Светлинките, украсили елхата, запали кметът на Пловдив Костадин Димитров пред стотици пловдивчани.

„Запалването на коледната елха е символ на началото на светли празници. Желая Ви здраве и да посрещнете Коледните празници с любими хора”, каза  кметът. Той се извини за семплата украса и обеща догодин да е много  по-пищна и празнична.

Една от големите атракции бе Дядо Коледа, който даваше съвети на малките пловдивчани да казват с гордост името на града си, да учат, да пеят и да творят.  Белобрадият старец влезе в ролята и на детектив, като изведе на сцената малко дете на име Алекс и призоваваше разсеяните родители да вземат детето си.

Финал на празника сложи традиционната заря.

След официалната част мнозина се наредиха пред високата 13 метра елха, за да се снимат.