Пловдив от утре с електрически скутери под наем – цените като на таксита

  • от PlovdivTime
  • 13:11, 02.10.2020

Електрическите скутери под наем, които бяха пуснати в София, от утре ще са достъпни в Пловдив. Те ще могат да се ползват от всички,  като зоните за обслужване ще бъдат ограничени.  Зоната на обслужване е разделена между двете страни на р. Марица. Северната част покрива пространството между бул. България, бул. Цар Борис Обединител III, бул. Марица и ул. Победа. Южната зона се простира между бул. 6-ти септември, бул. Източен, бул. Христо Ботев и бул. Васил Априлов.

Цените за ползване са 1,20 лв. за отключване на скутера, плюс 0,25 лв. за всяка минута каране.  Това означава, че 10-минутно каране и стигне от точка А до точка Б ще се плаща около 3,70 лева – цена колкото такситата в Пловдив.

За да използват скутери, потребителите трябва да изтеглят приложенията за телефони. След това те могат да намерят свободен скутер на картата и да го отключат чрез натискане на бутон и сканиране на QR код. Когато карането завърши, потребителите трябва просто да следват инструкциите от приложението, за да прекратят карането и да паркират.