Пловдив се включва в платформата “Bulgaria wants you”

  • от PlovdivTime
  • 20:18, 31.01.2020

Община Пловдив ще се включи в онлайн платформата „България те иска“. Това стана ясно след работна работна среща на кмета Здравко Димитров, заместник-кмета Стефан Стоянов и продуцента Андрей Арнаудов.

Платформата е разработена от продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов и цели връщането в страната на българи, живеещи в чужбина. В нея ще бъдат представени най-големите градове в страната, възможностите, които се предлагат за работа и бизнес, закупуване на жилища, както и различни аспекти на обществения и социалния живот.

„Факт е, че поне половината от българите, живеещи в чужбина, сред които и много пловдивчани, искат да се върнат, но нямат достатъчно информация за страната ни. Платформата ще помогне на много от тях да се завърнат и да намерят реализация в България, затова и ние подкрепяме този проект“, коментира кметът Здравко Димитров.

Пловдив ще бъде представен с три видеоклипа, в които ще бъдат показани най-характерните градски зони. Ще бъдат включени и статистически данни за града, като средна работна заплата, велосипедни алеи в километри, пешеходни зони, брой паркове, училища и детски градини, здравни заведения и други.

В сайта ще има и калкулатор, където всеки, според предпочитанията си и работата си, ще може да пресметне размера на евентуалните си разходи на месец за конкретния град, в който е избрал да живее. Ще бъде разработена и отделна секция, в която ще бъдат публикувани обяви за работа, както и телефоните на по-важните държавни и общински институции.

Платформата стартира през април, като първоначално ще представи 10-те най-големи общини в страната, а амбицията на авторите е в бъдеще да представят всички градове в България.