Пловдив посреща 2024 г. с ансамбъл „Тракия” и Sonique на площада

  • от Мария Луцова
  • 10:01, 31.12.2023

Пловдив ще изпрати 2023 г. с голям концерт на пл. „Стефан Стамболов” на 31 декември. Началото е от 22 часа, а прогнозата за времето обещава да е подходящо за купон, защото температурата ще е около 6 градуса. Началото на празничната програма ще постави група „Тригайда”.

Групата използва фолклор като основа на своите композиции. Традиционни народни песни получават нов живот чрез популярни електронни жанрове като и drum and bass, dubstep и triphop. Проектът „Тригайда” обединява таланта, креативността и опита на Георги Маринов – Хорхе (Oratnitza, Тъпани и гайди, The Groovin ‘Pipers), Иван Шопов (известен също като Balkansky, Cooh ) и Ася Пинчева (Oratnitza, Космически гласове от България).

След триото на сцената от 22.45  до 23.30 ч. ще се изявява Ника. Звездата на Надежда Александрова изгря с участието ѝ в риалитито „Гласът на България” през 2019 г. Тя обърна и четиримата треньори с акустичната версия на „Wicked Games” и избра отбора на Михаела Филева. Надежда бе сред финалистите в шоуто, спечелено от Атанас Кателиев от тима на Владимир Ампов-Графа.

Последните мигове на 2023-а и първият половин час на 2024 г. забавлението поема фолклорен ансамбъл „Тракия”.  Трупата ще спази традицията да подари на публиката вълнуващи преживявания с българската народна музика.

Между двете излизания на ансамбъла ще чуем новогодишното обръщение на президента Румен Радев от 23.50 ч.

Купонът продължава с концерт на британската певица, музикант и диджей Sonique. Тя се качва на сцената в 00.30 и ще забавлява хората на площада до 2 ч. Тя идва в България не за първи път, след като през 2005 г. взе участие като гост-артист в риалитито Star Academy.

След 2000 г. тя издава няколко супер популярни парчета “It Feels So Good”, “Sky”, “I Put a Spell on You” и “Can’t Make up My Mind”, за което печели престижната награда BRIT за „Най-добра изпълнителка” и  Ivor Novello за Международен хит за 'It Feels So Good'.

Мъжкото списание Maxim я награждава за „Най-добра певица” на 2001г.,  а MTV я номинират в четири области за техните награди. Sonique е предложена за Книгата на Гинес като първата изпълнителка, която стои на №1 три последователни седмици – събитие, което се случва за първи път от 22 години насам, когато през 1978 г. хитът на Кейт Буш, 'Wuthering Heights' не слиза няколко седмици от челната позиция.

Множеството добри парчета на диджейката обещават як купон в центъра за всички, които не са си избрали забавление в новогодишната нощ.

Водещ на партито под звездите Деян Славчев – Део.