Пловдив посреща 2024-а с “тиха“ заря на площада

  • от PlovdivTime
  • 13:18, 29.12.2023

Пловдив ще посрещне 2024 г. с "тиха" заря и тържествена програма на 31 декември от 22 ч. на сцената на пл. „Стефан Стамболов“. Водещ ще е Деян Славчев – Део. Първо -  в 22 ч., ще пее група „Тригайда“. След тях, в 22.45 ч. ще слушаме Ника (Nicka). По традиция в 23.30 ч. празничната атмосфера подгряват танцьорите от Фолклорен ансамбъл „Тракия”.

Точно в полунощ - 0.00 часа ще има заря. Изстрелването на илюминациите ще бъде извършено от две позиции синхронизирано - пространството зад елхата на площада до Община Пловдив и площадка на хълм „Бунарджика“.

В унисон с тенденциите в европейски мащаб за редуциране на шумовото натоварване върху хората и животните при изпълнението на професионални пиротехнически илюминации, се предвижда използването  на т. нар. „тиха заря“. Този тип фойерверки се характеризират с минимално звуково налягане, нищожни емисии на дим и преобладаващ светлинен ефект.

Звездата на Новогодишната програма, организирана от Община Пловдив, започва своя концерт в 00:30 ч. Ще видим на живо великолепната британска певица, музикант и диджей Соник (Sonique).