Пловдив отбелязва с фестивал Международния ден на мавруда

  • от PlovdivTime
  • 11:56, 04.10.2022

Пловдив ще отпразнува Международния ден на мавруда и българското вино с тематичен градски винен фестивал "Urban Wine Fest Plovdiv" на 22 октомври на пл. “Централен” от 12 до 21 ч. Събитието ще зарадва посетителите с винен бар със специална селекция български вина от местни сортове, кулинарни изкушения, с които майстори готвачи ще акцентират върху местните продукти и съчетанието им с български вина, много настроение, усмивки, срещи, запознанства и незабравими емоции под звуците на подбрана музика от местен DJ.

Входът за фестивала е свободен. Консумацията ще се заплаща на място.

„Ще се радваме, ако си донесете любимата дегустационна винена чаша. За всички, които не донесат собствена чаша, ние ще осигурим възможност за закупуване или ползване срещу депозит”, казват организаторите.

Международният ден на мавруда е инициатива на Българската асоциация на винените професионалисти и се провежда под патронажа на Министъра на туризма и с официалната подкрепата на Министерство на туризма, Министерство на земеделието, Община Пловдив, Организация за управление на Тракийски туристически район и Съвет по туризъм – Пловдив.

Събитието не е подходящо за лица под 18 години. Консумирайте умерено и отговорно.