Пловдив e домакин на международна изложба на котки с вход свободен

  • от PlovdivTime
  • 09:55, 25.08.2023

Котешкият свят на Федерация по фелинология-България се пренася за първи път в слънчев и горещ Пловдив, за да открадне вниманието на пловдивчани и гостите на града с международна изложба на котки.

Събитието ще се проведе на 26 и 27 август в зала “Колодрума” от 10 до 17 часа с вход свободен. Любители и познавачи ще имат възможност да видят на живо страхотни представители на различни породи котки, събрани от страната и чужбина, които ще премерят хубост за титлата Best of best на деня. Ще бъдат представени около 150 елитни изложбени котки от България, Румъния, Гърция, Молдова, Украйна и др. Te ще бъдат оценявани от четирима международно признати съдии от Чехия, Литва, Беларус и Румъния.

Освен чисто състезателен характер събитието има за цел да предостави на участниците и посетителите директен контакт между професионалните развъдници и любителите и да даде възможност за информация, свързана с правилното хранене, отглеждане и обгрижване на котката като домашен любимец. Организаторите са се погрижили да покажат и най-новите храни, аксесоари, уреди за дома и козметика за котките.

Изложбата се организира от Федерацията по фелинология-България и Община Пловдив. Партньор в организацията на изложбата е Български киноложки клуб.

Фотография: Федерация по фелинология-България