Пет големи фирми искат да строят Колежа, рестартът още тази година

  • от Благовест Андонов
  • 12:29, 16.09.2020

Пет големи компании са подали оферти за строителството на ст. „Христо Ботев” в Пловдив. Крайният срок изтече снощи в полунощ, а фирмите подали оферти са  ДЗЗД"Инфра Конструкт"-водещ партньор „Парсек груп”, ДЗЗД Колежа- с водещ партньор ПИМК. Другите три фирми участват самостоятелно това са столичната фирма ВХД АД, „Щрабаг” ЕАД, както и пловдивското подразделение на „Главболгарстрой” - ГБС-Пловдив, пише TrafficNews.

Днес в 14:00 комисията към Община Пловдив ще отвори онлайн офертите със специалните ключове, дадени от фирмите.  След преглед на документацията на фирмите, ще бъде насрочена и дата за ценовите оферти на допуснатите кандидати. Очаква се до 40 дни поръчката да бъде завършена, ако няма обжалване на процедурата. Тъй като стадионът има готов проект може да се пристъпи директно към строителството още тази година. Срокът за изпълнение след подписване на договора е 24 месеца.  

Припомняме, че поръчката е за 53 млн. лева с ДДС, като от тях са осигурени 25 млн. лева от държавния бюджет. Средствата трябва да стигнат за първия етап, с който на Колежа да се играят мачове от ЕфБет лига. Остатъкът ще е за цялостния проект, който включва търговски площи, съпътстваща инфраструктура и другите дейности. Възможно е обаче цената да падне при състезанието между фирмите. По време на пазарното проучване най-ниската оферта бе дадена от ПИМК ООД, като тя е на стойност от 38,9 млн. лева.