Първомартенската украса пред Общината като харизан кон

  • от Мария Луцова
  • 12:33, 28.02.2023

Първомартенската украса пред Общината предизвиква недоволството и недоумението на пловдивчани, които не за първи път се чудят и маят кой естет е подбирал декорите. Големите Пижо и Пенда, които до миналата година радваха едни, а стряскаха други, са сменени от набучени в тревата пилета в бяло и червено. Кръгове в същите цветове и мартеници с картонени гърбове като за продажба на сергия пък са окачени по дърветата. Отдолу се мъдри понашарена с конци пейка и обкичена с джуфки арка, вероятно мислена като селфи зона. И всичко това декорирано със запазения знак на фирма за производство на мартеници.

"Кичозна и скучна", "толкова ли няма хора с идеи и вкус в този град", бяха само част от отзивите на хората.

Оказва се, че първомартенската украса е дарена на общината от две фирми, защото липсват средства да бъде поръчана и изработена собствена такава.

"Пижо и Пенда, които поставяхме предните години са много захабени. В същото време липсва бюджет и търсим алтернатива", коментираха от пресцентъра на Община Пловдив.

Така работата стана като в популярната фраза: "На харизан кон зъбите се не гледат". Ама все пак да не забравяме, че става дума за централен пловдивски площад, а не за конюшня. И не е за сефте - да си спомним странната коледна украса, която също предизвика недоволство.