Първите бюлетини пристигнаха в Панаира, висока активност в ареста и затвора

  • от PlovdivTime
  • 21:18, 04.04.2021

Първите чували с бюлетини пристигнаха  в 7-та палата на Международен панаир Пловдив. Те са от подвижните секции в районите „Централен” и „Източен”, както и тези обслужващи болните и карантинирани под тепетата.

Към този момент нито една секция в Пловдив не е поискала удължаване на изборния ден. Все още на този етап не може да се каже официално каква е била избирателната активност.

Към 19:30 часа в Пловдив са гласували 138 676 хиляди души, или 45,99% от избирателите. Изборният ден е приключил в 20:00 часа във всички секции в града. 

По думите на председателя на 16 РИК Илиян Иванов през изборния ден не е имало сериозни сигнали.

„Представител на НПО се оплака от липса на маски. Всички секции стартираха навреме изборния ден. В една от тях апаратурата за машинно гласуване не бе със заредена батерия. Сигналът е предаден в Централната избирателна комисия. Нямаме данни да има яакащи пред секциите”, допълни Иванов.

Първи бюлетините предадоха членовете на подвижната секция, която обслужва болните и карантинираните пловдивчани.

„Всички са упражнили правото си на глас от заявилите близо 150 души”, казаха още от 16 РИК.

Над 100 са затворниците, които са дали своя вот, а 114 са гласоподавателите от следствения арест, пише TrafficNews.bg.

Тази година, заради корона вируса 16РИК е разположена в две палати на панаира. Членовете на секциите ще пристигат под полицейски кордон в палата 3. От там по 20 секции ще се предвижват към палата 7, където ще се обработват протоколите.

Ангажирани са над 100 таксита и маршрутки, които извозват членовете на СИК. Очакват се около 800 души.