Отново ще има опашки! Ограничават посетителите в супермаркетите в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 14:32, 19.10.2020

Ограничават броя на посетителите в големите супермаркети в Пловдив. Това за решили по време за заседание на Областния медицински щаб под тепетата. Решението е да се допускат по-малко хора в обектите, като за големите супермаркети ще се допускат само 100 души, а отвън между чакащите ще трябва да има 2 метра дистанция.

„За по-малките магазини трябва да има 2 метра дистанция, всеки собственик може да прецени колко хора да допуска в магазина си“, заяви областният управител Дани Каназирева.

„Правим проверки на градския транспорт и ще продължаваме да правим. Затягаме контрола в големите магазини и малките магазинчета. Ще има проверки и във влака Асеновград-Пловдив. Трябва да бъдем по-дисциплинирани и тези мерки трябва да се спазват. Ако продължава така, ще бъдем принудени да вземем по-сериозни мерки“, заяви кметът на града Здравко Димитров.

След една седмица отново ще има съвещание на щаба, като тогава ще се решат по-нататъшни действия.

„Мерките ще бъдат засилени – оформят се повече екипи на МВР с РЗИ и Агенцията по храните, освен в областния град ще стигнем и до най-малките населени места в областта. Ако до една седмица няма ефект ще вземем по-сериозни мерки“, коментира ст. комисар Йордан Рогачев.