Отлагат първата копка на пробива под Централна гара

  • от PlovdivTime
  • 12:08, 18.11.2021

Отлагат първата копка на пробива под Централна гара. Мащабният ремонт няма да стартира със символична церемония в петък, както обяви кметът Здравко Димитров. Все още не е ясно кога ще се случи това.

„Информираме ви, че има промяна на датата за официалната церемония "Първа копка" на пробива под Централна гара. След като НКЖИ определи нова, своевременно ще ви съобщим“, съобщиха от общината/

Вчера стана ясно и че отварянето на прелеза на Сточна гара за автомобили от ул. „Авскентий Велешки” към район „Южен” все още е под въпрос.

Наскоро кметът Здравко Димитров лансира идеята за пускането на автомобилно преминаване между двата района, докато траят дейностите по пробива под гарата. Зико заяви, че това е било просто идея, а тепърва НКЖИ и Пътна полиция трябва да дадат отговор дали е възможно. Той се очаква в петък, когато започват и дейностите по пробива под гарата.

Припомняме, че по време на дейностите преминаването през кръстовището на Централна гара ще е изключително затруднено, а в различни етапи и невъзможно. Освен това ще се демонтира и  Бетонния мост, а до неговото изграждане наново ще има технологично време, когато връзката няма да работи.