Отец Димитър: Хората ще напълнят сърцата си с надежда след това изпитание

  • от PlovdivTime
  • 11:55, 04.04.2021

Католиците в България посрещат Великден. Тази година празникът започва с повече литургии и при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

"Може би опасното е, че започваме да свикваме в това време на пандемия – по-особено, по-драматично. Но може би това е друг прочит на нашата вяра, особено миналата година, когато имахме възможност да преживеем един много странен Великден, без хора. Тази година имаме право на богослужие, с присъствието на народ, разбира се, при строго спазване мерките. Винаги в човек съществува това да усеща своя творец. Тази наша способност е вродена в нашето ДНК. Бог е радост, бог е любов и трябва да ги търсим във всяка една житейска ситуация." - споделя Отец Димитър от църквата “Свети Дух” в Пловдив.

На въпрос кога смята, че ще дойде краят на пандемията, той отговаря, че вярва, че това ще се случи скоро. 

"Хората ще напълнят сърцата си след това изпитание. Отново ще се радваме на ръкуването, на погледа, на лицето без маска" - споделя отецът. 

Относно изборите, отец Димитър Димитров от църквата „Свети Дух” е категоричен, че изборът е винаги много важен и избирайки едно човек се отказва от друго.

"Политическите избори са важни, защото обуславят избора на нашата родина. Право и дълг е хората на упражнят своя глас и да определят бъдещето на България. "