Отбелязваме 176-годишнината на Христо Ботев на 6 януари

  • от PlovdivTime
  • 12:09, 02.01.2024

176-годишнината от рождението на Христо Ботев ще бъде отбелязана на 6 януари от 13.15 часа пред паметника му в Цар Симеоновата градина. В ритуала, организиран от Община Пловдив, ще участват почетни формирования от Пловдивския гарнизон - Военен духов оркестър, представителен взвод, венценосци, и представители на комитет „Родолюбие“.

Ще бъдат положени венци и цветя на паметника. Слово за делото и живота на великия българин ще произнесе д-р Ахавни Кеворкян – председател на Дружество на писателите Пловдив. Водещ ще бъде актрисата от Драматичен театър Пловдив Мария Генчева.

В честването ще участват народни представители, кметът на Община Пловдив, областният управител на област Пловдив, представители от Областната администрация, председателят на Общински съвет – Пловдив, общински съветници, зам.-кметове, районни кметове и представители от общинската администрация, общественият посредник на Община Пловдив, командването на Пловдивския гарнизон, политически и обществени организации, медии и граждани.