Отбелязваме 170-годишнината от рождението на Стефан Стамболов

  • от PlovdivTime
  • 11:59, 24.01.2024

Пловдивчани ще отбележат 170-годишнината от рождението на Стефан Стамболов на едноименния площад пред сградата на Общината на 31 януари от 11 ч. В тържественото честване ще се включат военен духов оркестър, представителен взвод, венценосци и членове на комитет „Родолюбие“.

Слово за държавника ще произнесе Радомир Чолаков - български юрист, народен представител в 45, 46, 47, 48 и 49 Народно събрание на Република България, председател на Комисията по конституционни въпроси. Водещ на церемонията ще е актьорът от Драматичен театър-Пловдив Симеон Алексиев.

На честването на рождението на Стамболов се очаква да присъстват: кметът на Община Пловдив, народни представители, председателят на Общинския съвет, генерал-майор Явор Матеев - командир на "Съвместното командване на специалните операции“ и началник на Гарнизон-Пловдив, почетни консули, общински съветници, зам.-кметове, районни кметове, представители от Общината, Областна администрация, общественият посредник към Община Пловдив, представители на политически и обществени организации, граждани и медии.