Отбележете Великден и Гергьовден с празничен брънч в топ хотел в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 12:11, 17.04.2024

Празничен брънч ще се проведе в хотел DoubleTree by Hilton Plovdiv. Събитието е организирано по повод едни от най-светлите празници Великден и Гергьовден, а от вкусните ястия можете да опитате на 6 май от 12:00 до 16:00 часа в ресторант OPEN. В него ще се насладите на вълшебната атмосфера и кулинарното пиршество, приготвено от екип от професионалисти.

Великденско-Гергьовденският празничен брънч ще изкуши посетителите с богато разнообразие от топли и студени ястия, месни деликатеси, сирена, печива и салати, поднесени на бюфет с консумация без ограничение.

Вкусете традицията с великолепното кулинарно изживяване с печено Гергьовско агнешко, приготвено със специални подправки и традиционните Великденски гозби, които ще ви накарат да се влюбите във всяка хапка.

Прясно изпечените козунаци, музика на живо, великденски яйца и топли напитки ще допълнят празничния ви престой и ще оставят незабравими спомени.

Хотелът предлага и промоционални Великденски оферти, от които можете да се възползвате, като за резервации и допълнителни въпроси можете да се обърнете към телефонен номер +359 32 358 000.

Бранч или брънч е комбинация от късна закуска и ранен обяд. Думата е английски неологизъм, образувана от сливането на английските думи за закуска и обяд „breakfast“ и „lunch“.  Терминът възниква като жаргонна дума на британските студенти около 1896 г.

Негова родина е Америка, където всяка неделя семействата излизат да се забавляват, взимайки със себе си разнообразна лека храна. Важна част от бранча е осигуреното забавление на децата.

Брънчът е обикновено от 11.00 часа до 14.00 часа, но може и до по-късно следобед. Идеята е да се заплати определена сума и да се възползва човек от менюто, което се предлага в дадения ресторант без ограничения на консумацията.

В гастрономията се предлагат т. нар. брънч-бюфети предимно в почивните и празничните дни.