От Областния щаб: Събития ще има при 50 процента посещаемост и строг контрол

  • от PlovdivTime
  • 16:11, 08.07.2020

"Засега нямаме данни да говорим за особено завишаване на заболеваемостта в Пловдив. Следим стриктно предписанията на националния и областния оперативен щаб и сме в постоянна координация с РЗИ", каза председателят на Областния кризисен щаб д-р Калин Калинов. Той призова хората да спазват правилата за индивидуална хигиена и защита – носенето на маски в закрити помещения и в градския транспорт, използването на дезинфектанти и спазване на социална дистанция.

"На този етап събитията на открито и на закрито ще продължат да се провеждат, но при стриктно ограничаване на 50% на броя на заетите места и ще следим за това. Спазването на дистанция, дезинфекция и носенето на предпазни маски е задължително. Животът трябва да продължи нормално във всички сфери, но всеки един от нас трябва да е отговорен към себе си и околните", завърши той.

От Областния щаб припомниха и мерките при епизодичната ситуация. Остава задължително носенето на защитна маска или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал, шлем) на закрити обществени места, в т.ч.: транспортни средства за обществен превоз, лечебни и здравни заведения, аптеки, оптики, търговски обекти, администрации, ЖП гари и автогари, летища, църкви, манастири, храмове и музеи и др.

Изключение се допуска за клиентите в местата за хранене и в питейните заведения, както и за спортуващите на закрито за времето на физическата дейност.

Всички спортни, конгресни, културни и др. мероприятия могат да се провеждат на закрито и открито при заетост на местата до 50%, спазване на дистанция от 1,5 м. и всички противоепидемични мерки.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ: 

Зико: Ще се наложи да ограничим масови събития заради скока на COVID-19Заради срещата с представители на “Локомотив“ днес в 16 часа сградата на общината ще бъде дезинфекцирана