Още три класа в Пловдив под карантина заради COVID-19

  • от PlovdivTime
  • 15:35, 18.10.2020

Още три класа в Пловдив са поставени под карантина заради COVID-19. Вчера в СУ “Патриарх Евтимий”  е диагностицирана ученик от 7а клас, чието последно посещение в училище е било на 15 октомври. Карантинират се учениците от класа на заболялото дете. Предстои да се връчи предписание до директора на училището за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства от педагогическия персонал.

На същата дата в ОУ „Душо Хаджидеков” е диагностицирана ученичка от 6г клас. Последното й посещение в училището е било на  9 октомври. Класът е карантиниран и е преминал на дистанционно обучение на 13-и по повод друг случай в класа. Връчено е предписание до директора на училището за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства от педагогическия персонал.

В ОУ „Яне Сандански“ пък е диагностициран ученик от 4г клас, последното му посещение в училище е на 13 октомври. Карантинират се учениците от класа на заболялото дете. Предстои да се връчи предписание до директора на училището за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства от педагогическия персонал.

Както вече съобщихме, към 17 октомври на територията на Пловдивска област има 62 новодиагностицирани случаи на COVID-19. Регистрирани в Националната информационна система са общо 2591. Под карантина са 1196 лица. На домашно лечение са 686 лица.

„През изминалото денонощие няма диагностицирани медицински лица. 7 души са приети в болница, всички са в добро състояние. Хоспитализираните случаи от Пловдивска област, въведени в Националната информационна система, са 151, двама са на интензивно лечение. От новозаболелите най-много са в Пловдив – 36, следват общините Асеновград – 10, Раковски – 6, Карлово – 5, Марица – 3, Родопи и Стамболийски по- 1“, уточни областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева.

По данни на РЗИ през денонощието е починал мъж на 81 г. от  Пловдив. Придружаващи заболявания не са отразени в информационната система.

„Всички случаи се проучват и се вземат съответните противоепидемични мерки от здравните власти“, допълни областният управител.