Осем успешни дами мотивират с лични истории за мечтите и постиженията в Пловдив

  • от Мария Луцова
  • 10:42, 22.02.2024

Осем успели жени се събират в Пловдив за събитието „Тя” на 9 март от 13.30 до 18 ч. в ресторант „Атлас”. Успешните Яна Титова, Мария Оряшкова, Криста, Ирина Бакърджиева, Даниела Баклаян, Кристина Гълъбова, Силвия Дойчинова и Татяна Слепцова ще вдъхновяват с разказите си. Срещата е възможност за обмен на мотивираща енергия между жени-перпетуум-мобиле, жени - двигатели на промяна, жени, които вдъхновяват със своя талант, упоритост, изобретателност, борбеност, предприемчивост и позитивизъм. 

Идеята е рожба на талантливата актриса от Пловдивския драматичен театър и собственик на артистичното пространство „Галерия 28” Патриция Пъндева и на Деница Димитрова - бивш дългогодишен заместник-директор на театъра и създател на CarpeDiemy - бранд за личностно, кариерно и организационно развитие. 

Те са обединяват около мисията да показват на пловдивчани и гостите на града успешните българки. Именно това ги кара да поканят режисьора Яна Титова, световната и европейска шампионка по самбо Мария Оряшкова, певицата и актриса Кръстина Кокорска - Криста, туроператора Ирина Бакърджиева, юриста Даниела Баклаян, психолога Кристина Гълъбова, Силвия Дойчинова (незрящ творец), художник-гримьора Татяна Слепцова - Тита.  Водещ на осемте срещи ще бъде слънчевата Цветана Сапова - журналист от БГ Радио. 

“Те летят високо, живеят смислено, творят красиво, преодоляват смело, пътешестват мъдро, побеждават забележително. Те ще те вдъхновят, размислят, развълнуват, размечтаят, ще те събудят и окрилят”, казват за събитието организаторките Деница Димитрова и Патриция Пъндева и се надяват тези срещи да се превърнат в традиция. 

"Понякога забравяме, че хората, които приемаме за успешни или на които искаме да подражаваме, са платили някаква цена за постигнатото, извървели са нелек път и е хубаво да го споделят, за да вдъхнат кураж на всеки, който трудно върви към онова, което е избрал да нарича успех", допълва Патриция. 

"Или да побутнат онези, които само лениво мечтаят за него, както и другите, които от страх дори не дръзват да мечтаят", казва Деница и споделя, че умишлено са се стремили към това групата на осемте (Г-8), както шеговито я наричат, да бъде разнородна.

Популярността не е критерий или пречка за избора на дамите. Организаторите са се водили от способността на тези вдъхновяващи жени да палят искра у другите и да създават положителна промяна за обществото. 

Желаещите да присъстват могат да заявят билети на имейл [email protected].