Официално откриха Колежа с водосвет! Зико даде ключ на Зингаревич

  • от Валентин Видолов
  • 19:56, 29.04.2023

Стадион "Христо Ботев" официално беше открит на церемония, на която присъстваха кметът на Пловдив Здравко Димитров, собственика на Ботев Антон Зингаревич, строителят на стадиона Илиян Филипов и председателят на Общинския съвет Александър Държиков. Четиримата разрязаха лентата и официално откриха стадиона, а Зико подари на Зингаревич ключ за стадиона. Беше направен и водосвет на стадиона от духовници от Пловдивската митрополия.  

Духов оркестър на Специалните части изпълни химна на България и "Тих бял Дунав".

"Днес това, което виждаме е достойно за гордост и имаме повод да се гордеем. Благодаря на всички, които прегърнаха жълто-черната идея, за да може поколения ботевисти да сбъднат мечтата си. Благодаря и на тези, които повярваха, че Пловдив има нужда от това спортно бижу. Благодаря на всички велики, които играха за този клуба и записаха със златни букви имената си в историята на клуба. Да си пожелаем да имаме велики мигове с любимия отбор", заяви кметът на Пловдив.

"Поздрави на всички пловдивчани, защото това е огромно богатства за нас всички. Изпълних една от големите си мечти да построя това съоръжение за всички ботевисти. Имам желание да се завърнем в челните места във футболния ни елит", каза Илиян Филипов.