Официално: Илия Кирчев оттегли точката за нов шеф на Онкото

  • от Благовест Андонов
  • 10:48, 10.09.2020

Предложението за утвърждаването на нов директор за Онкодиспансера в Пловдив бе оттеглено от зам.- кмета Илия Кирчев. Така решението, което трябваше да утвърди проф. Марияна Янева, като директор на КОЦ-Пловдив няма да бъде разглеждано. Не е ясно какво ще се случи оттук нататък с директорския пост в Онкото, около който се заформи сериозен дебат. Дали ще бъде проведен нов конкурс или предложението ще влезе отново за разглеждане, ще става ясно тепърва.

Кирчев е поел ангажимент към протестиращите да се проведе обществен дебат относно бъдещето на лечебното заведение, стана ясно по време на сесията. След това решение протестиращите напуснаха залата на Общинския съвет и периметъра около Градския дом на културата, пише TrafficNews.bg.

На заседанието не присъства нито един от кандидатите за шеф на Онкодиспансера, но пък шефът на общинското здравеопазване Калин Калинов беше там.

Самият той не влезе в дискусия с недоволните пловдивчани, като  те имаха упреци най-вече към неговата дейност, като имаше възгласи за неговата оставка. Той също бе против избора на проф. Марияна Янева за директор на Онкодиспансера, но не е изразявал подкрепа в полза на един или друг кандидат.