Очакванията на пловдивските юристи за 2021: Разумът да надделее над страха

  • от PlovdivTime
  • 19:30, 03.01.2021

На финала сме на една различна година. Година, наситена със страх, несигуронст, тъга, загуби, но и с вяра, съпричастност, солидарност и прогрес.  В  последните дни на 2020 екипът на TrafficNews се свърза с пловдивчани – знакови лица от различни сфери с молба да отговорят на три въпроса :

  1. С коя дума бихте описали 2020 г. ?
  2. Какви са вашите надежди за 2021 г?
  3. Какво е вашето послание за идната година?

Днес даваме думата на няколко пловдивски юристи за тяхната гледна точка към 2020 и надеждите им за новата година. 

 

 

 Тодор Павлов, прокурор

-  Внимание!

- Да се открие ваксина срещу тъпота.

- Повече любов.

    

 

Кирил Николов, адвокат

- Шантава!

- Шантава!

- Работете повече, негодувайте по-малко!

  

 

Милена Станджикова, адвокат

 - Осъзнаване!

-  Надявам се 2021 год. да донесе повече здраве (физическо и ментално), сила за преодоляване на препятствията и мъдрост, за да се радваме на успехите.

-  Усмихвайте се и бъдете добри! Светът вече е пълен с нацупени хора, които всеки ден причиняват болка и тъга. Нека не пропиляваме напразно, това което научихме през 2020 год. 

  

Иван Калибацев, председател на Районен съд - Пловдив 

- Страх!
 
- Надежда да преодолеем страха от неизвестното!
 
-  Да имаме сили за да преодоляваме трудностите и да бъдем единни!
 
  
 

 Стефан Левашки, адвокат 

-  За съжаление думата на отминаващата 2020 г. беше СТРАХ, страх за личния и на близките ни живот, страх от неизвестното, страх дали ще оцелем освен физически и икономически, страх да прегърнеш дори и най-бизките си хора. 

-  Надявам се думата на 2021 г. година да бъде надежда - създадоха се ваксините, благодарение, на които се надявам да върнем по-бързо нормалността в живота си. Идват избори - надявам се, че българите няма да поискат за четвърти път от същото отровно политическо ястие. Традиционно винаги залагаме надежди на идващата нова година, този път забелязвам, че пожеланията на хората не са толкова лични, а по-глобални, което също дава надежда.

-  Послание е силна дума, но все пак в тези трудни времена се оказа, че любовта, надеждата и взаимопомощта са по-силни и от най-страшната пандемия, така че обичайте се, давайте си взаимно кураж и надежда и си помагайте, защото види се на Държавата не може много да се разчита във времена на криза.

 

   

Красимир Елдъров, адвокат 

-  ПРОВЕРКА - на личната и на обществената издържливост срещу предизвикателствата на коварната вирусна пандемия. 

-  Надявам се, че страхът няма да победи разума и няма да унищожи мечтите ни. 

-  Да не забравяме уроците на 2020 г. и да изградим по-добър живот за всички ни.

 

 

Станислав Станев, адвокат 

 - Странна!

- Повече спокойствие за хората и по-малко провокации. Народът ни е добър и ако няма кой да му „пали фитилите“, намира правилния път и успява да гради красиво и позитивно.

- Предстои ни трудна година с предизвикателства: чакат ни ваксинации, избори. Очаквам много хора да се опитат да изкарат много пари, за да може да попречат на обществото ни да се развива нормално. И всичко това в името на спокойствието и „спасението“ на хора, които от десетилетия ... не заслужават уважение. Посланието ми към тези, които се канят за „захлебят“, е: помислете дали искате да живеете и децата ви да растат в такава България, в която забогатяха вашите „спонсори“. А на останалите препоръчвам: не им вярвайте! Те не искат уредена България, те искат да си напълнят гушите за ваша сметка. Просперитетът на обществото ни зависи от това да не вярваме и не се кланяме на „фалшиви пророци“, които се кланят само на Мамона и са готови на всякакви мерзости. Доброто ще победи, но от нас зависи колко ще страдаме, докато дойде тази победа !