Общинското социално предприятие отвори онлайн магазин

  • от PlovdivTime
  • 09:53, 06.08.2021

След като откри първия си магазин в подлеза на хотел „Тримонциум“, общинското "Социално предприятие за хора с увреждания" днес представи и  новия онлайн магазин и сайт. През него могат да се пазаруват всички артикули от текстил, стъкло и керамика, произведени в ателиетата на предприятието. В момента се предлагат над 250 продукта, а също така могат да се правят заявки за ръчно изработени керамични бижута и значки, рисувани стъклени коледни играчки и текстилни изделия като спални комплекти, покривки и домакински аксесоари.

„Поддържаме към сайта и "Блог", чрез който ще информираме нашите клиенти и приятели за  различни актуални събития и новости, свързани със социалното предприятие като целта ни е да разширяваме своята пазарна ниша“, коментира директорът Ванина Стоянова. По думите й в момента в предприятието работят 26 души, а разрастването му ще позволи повече хора със специални потребности да реализират своите възможности и да дадат своя принос за икономиката на града и страната. 

Общинското предприятие бе създадено преди две години със средства от ОП „Развитие на човешките ресурси“, но вече предлагат богат асортимент от  продукция и е в помощ на дейността на общината.  В ателиетата му се шият знамената, които красят улиците и площадите, също така се изработва постелъчно бельо за общинските болници, детски градини и ясли.

В началото на лятото предприятието откри и своя първи магазин, който се намира в пешеходния подлез на бул. „Цар Борис III Обединител“ до хотел „Тримонциум“. Подготвя се и отварянето на магазин с арт ателие в кварталът на творческите индустрии – „Капана“.

Разгледайте и пазарувайте от техния онлайн магазин, за да подкрепите реализацията на хората с увреждания -  https://social-plovdiv.eu/.