Община Пловдив пуска на търгове четири апетитни имота на цената на апартаменти

  • от Благовест Андонов
  • 09:39, 14.07.2021

Общинският съвет ще  гласува пускането на търгове за четири незастроени общински имота между 175 кв.м и 231 кв.м, върху които може да изникнат жилищни кооперации на днешната си сесия. Цените на всички тях се очаква да бъдат на пазарни оценки, които варират от 107 хил. лева до 189 хил. лева, иначе казано – на цената на един апартамент в Пловдив. Всички търгове ще бъдат с тайно наддаване, което значи, че предложилият най-много – ще го купи. Всички предложения са на зам.-кмета по общинска собственост арх. Невена Балчева. 

Единият от имотите бе предложен за пускане на търг още на миналата сесия – този на ул. „Марат 6” в район „Централен”. Големината е от 175 кв., като на него може да се строи до 15 метра височина.  Цената на парцела според независим оценител е 107 000 лева, като вероятно това е сумата, която ще е начална за тайния търг. Имотът се намира между две кооперации на малка тупиковата улица, като в момента на него спират автомобили. На миналата сесия предложението не успя да събере нужните гласове, за да отиде на продан.

Вторият имот се намира на бул. „Ал. Стамболийски” 4, като той е с големина от 227 кв.м. Това е тесен и дълъг имот между две новостроящи се кооперации на ул. „Асен Христофоров”. При него се позволява строителство до 25 метра. Оценката, на която ще стъпи началната цена е 124 хил. лева.

Третият търг, който се предлага от арх. Невена Балчева е на ул. „Горни Броди” 27 в район „Южен”, който е с големина от 231 кв.м, а оценката му е от 165 хиляди лева.  При него е възможно да се строи до 10 метра височина. Имотът е незастроен, близо до бул. „Македония”.

Най-интересният имот се намира на ул. „Волга” 33, която една от най-скъпите улици в Пловдив. Там общината притежава имот от 189 кв.м, а пазарната му оценка е едва 189 хиляди лева. На него може да се построи кооперация или къща до 11 метра.

Освен продажбите на 4 –те имота, Община Пловдив ще продаде и 12 апартамента на правоимащи наематели.

Kоментари

коментар
Николай
21:21, 14.09.2021
Отговор

А кой ли, ще спечели търга?!... Само отбрани знаят....