Община Пловдив получи имот на военните в Гладно поле

  • от PlovdivTime
  • 09:48, 27.08.2021

Държавен имот на военните беше предостъпен на Община Пловдив. Става дума за имот - частна държавна собственост, който с решение на Министерски съвет е безвъзмездно прехвърлен в собственост па община Пловдив. Новият терен в активите на общината е с отпаднала необходимост за Министерство на отбраната. 

Той се намира на ул. „Ген. Радко Димитриев" № 2 и представлява незастроен терен с площ от 1545 кв. м.

Безвъзмездното прехвърляне на имота в собственост на община Пловдив е за приложение на улична регулация (ул. „Д-р Георги Странски"), при съобразяване на законодателството и правилата в областта на държавните помощи.

По решение на правителството община Попово получава правото на собственост върху държавен имот с площ 5000 кв. м в землището на село Глогинка, местност „Алмалъка". Имотът е граничещ със съществуващия гробищен парк в населеното място и е необходим на общината за разширението му.

Правителството предостави безвъзмездно на Национална компания „Железопътна инфраструктура" управлението на имот - публична държавна собственост. Той е разположен на територията на с. Калояновец. община Стара Загора, област Стара Загора. Това ще позволи реализацията на национален обект „Рехабилитация на жп участък Пловдив- Бургас, Фаза 2", Позиция 2 „Премахване на прелезите и изграждане на надлези/подлези за жп участък Пловдив-Бургас", подобект 16.

Съгласно друго правителствено решение правото на собственост върху имот - държавна собственост, се прехвърля безвъзмездно на община Бургас. Имотът се намира на пл. „Тройката“ 1 в общинския център и представлява самостоятелен обект (бивше паракотелно помещение) в сграда - Дом на нефтохимика, която е публична общинска собственост. В Дома на нефтохимика се провежда разнообразна културна дейност, която посреща професионални институти от страната и от чужбина, и това допринася за задоволяването па културните потребности па населението в областта. Имотът е необходим на общината, за да се съхраняват декори, реквизити и други сценични приспособления.