Община Пловдив с екшън план за завършването на зоопарка

  • от Благовест Андонов
  • 09:37, 06.02.2021

Община Пловдив има екшън план, с който да стартира довършването на зоопарка под тепетата. Докато общинските юристи се подготвят за съдебна битка с представители на фирмата изпълнител „Запрянови – 03”, строителният отдел подготвя нова поръчка. Очаква се тя да стартира след първото дело в Окръжния съд на 9 март, пише TrafficNews.  Спортът е за неразплатени 800 000 лева. Зам.-кметът по строителството Пламен Райчев заяви, че няма как Община Пловдив да подпише документите и да даде парите.

„Имаме стратегия след първото заседание да стартираме поръчка за изпълнител, който да довърши обект. Вероятно след като се произнесе първата инстанция ще има обжалване от едната или другата страна. Това ще се проточи поне година, а ние искаме да сме готови веднага след края на делото да стартираме дейностите там”, каза Райчев.  Така докато текат процедурите по поръчката, ще върви и делото. В момента, в който има окончателно решение на спора, ще има избрана фирма изпълнител за довършването му и няма да се губи време.

В Бюджет 2020 имаше средства за довършването на зоопарка, но в новия не са предвидени такива. При благоприятен развой на делото Община Пловдив може да направи корекция на бюджета и да отделни нужните средства. По последни данни необходимата сума е около 800 000 лева, като в това число влизат и животните. Възможно е обаче средствата да нараснат, тъй като много от изградените обекти се амортизират.