Обрат: Не закриват „Пловдив 2019“, а дебатират бъдещето й през 2021г.

  • от PlovdivTime
  • 15:45, 14.05.2020
Фондация „Пловдив 2019“ ще продължи да съществува, докато изпълни своите функции. Това заяви кметът Здравко Димитров в отговор на на журналистически въпрос дали фондацията ще бъде закрита.  Той е категоричен, че максимално трябва да се използват опитът и капацитетът на фондацията  в разработването и осъществяването на големи културни проекти. „Пловдив 2019“ има осигурен бюджет за следващите две години и работи по програма „Наследство“ за устойчивия ефект на ЕСК.
 
Фондацията предстои да разработи и обяви втора отворена покана за културни оператори със средствата  от наградата "Мелина Меркури" към месец септември. 
 
Фондацията продължава да представя лицето на пловдивската култура и в международен план.  Кметът припомни, че след приключването на „Европейска столица на културата 2019“ фондацията рязко съкрати разходите си. Екипът е намален до 23 души и се помещава в общинска сграда. Според Здравко Димитров дебатът по темата за бъдещето на „Пловдив 2019“ ще започне през 2021 година.
 
Припомняме, че преди няколко часа кметът обяви, че тя ще бъде закрита, но в последствие от пресцентъра му смекчиха изявлението му с уточнение, че ще има дебат за бъдещето й. 
 
ЧЕТЕТЕ ОЩЕ: