Обявен за издирване белобрад старец се появи в Капана (Фотогалерия)

  • от PlovdivTime
  • 17:22, 20.12.2016

Обявен за национално и международно издирване белобрад старец се появи в Капана днес по обяд. Известното като дядо Коледа лице е търсено от всички малчугани по света у нас с цел доставка на подаръци. Придруженият от Снежанка възрастен мъж подрънкваше със звънче, снимаше се с деца и разменяше шеги с продавачите на открития Коледен базар, който започна днес в артистичния квартал на Пловдив.

На улиците "Златарска" и "Христо Дюкмеджиев" се продават разнообразни дрехи, ръчно направени бижута и аксесоари, както и коледни храни и напитки.

На площад "Широкото" пък са разположени къщичките на всички партньори на фестивала, където посетителите могат да намеря греяно малиново вино от Трастена, греяно вино от „Вила Винифера”, преварена изворна вода с мед, канела и лимон от Бачково, вкусни супички от „Супа Бар”, коледен щанд на Капана със селектирани продукти, подходящи за интересни подаръци - вино, крафт бира и домашен шоколад.

На ул. "Златарска" се намират и коледните барове на Капана с безброй интересни напитки, които да сгреят всеки един и да повлияят за празничното настроение.

На ул. "Христо Дюкмеджиев" посетителите ще могат да открият Дядо Коледа всеки ден от 20 до 25 декември, между 12 и 20 часа, в декориран коледен кът на матраци „Тед” В специална кутия за писма, децата ще да могат да пуснат своето желание и да се снимат с белобрадия старец и Снежанка.

Ученици от Езиковата гимназия „Пловдив“ продават нарисувани от тях коледни картички с благотворителна цел. Събраните средства ще отидат за дома за сираци „Мария Луиза“ в Пловдив


 Коледното настроение витае във въздуха


Голям захарен памук за пораснали деца


Чувалът с подаръците изглежда обещаващо голям


Базарите в Капана се утвърдиха като средище на творци


Снимка за спомен с Вики


Греяното малиново вино стопля душата

 

Роклите на истинските дами винаги нещо се оплитат


Печените кестени са трудно преодолимо изкушение

 Възглавнички със симпатични муцунки


Магазинчетата предлагат голям избор от подаръци


Вселена от ръчно изработени бижута 


Намери се и кой да снима фотографа