Новите и неработещи монетници в автобусите в Пловдив са морално остарели – заменят ги с модерни

  • от Благовест Андонов
  • 20:44, 30.01.2020

Испанският екип  от „Индра” работи почти денонощно за отстраняването на проблемите с елементите от системата за градския транспорт, заяви зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов.

„Има доста идентифицирани технически проблеми. Надявам се следващата седмица вече да имаме положителни резултати. Тогава ще отидем по спирките и да констатираме, че те дават коректна информация.  Работи се по всички компоненти – проблемите със сървъра, монетниците, таблата както и тежки софтуерни проблеми”, каза Чонов. Той обясни, че в петък трябва да има констативен протокол на отстранените проблеми.

Бъдещето на монетниците в автобусите, които така и не заработиха обаче изглежда предрешено.  Те са изключително остаряла технология, предвид факта, че за тях се е кандидатствало през 2008 година. Те взимат само точни пари – монети от 10 до 1 лев, а билетът от тях излиза за повече от минута.

„До изтичане на договора не можем нищо да ги подменяме . Ще видим след Нова година какво ще направим с тях. Мислим за по-модерни апарати, или да вървим към отказване от монетите и разплащане с карти и мобилни апарати”, заяви още Чонов.

Припомняме, че от понеделник четирима  експерти от испанската фирма са Пловдив, за да отстранят проблемите.