Нови обучения в Интегралния център на УМБАЛ “Св. Георги“

  • от PlovdivTime
  • 07:18, 10.04.2024

В Интегралния център на УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив продължават обученията на специалисти. Успешно беше проведен обучителен курс на тема „Клинико-практични познания и умения при заболяванията в ендоскопската ендоназална хирургия“. 

В програмата на еднодневния курс бяха представени спецификите в анестезиологичния подход при ендоназалната ендоскопска синус хирургия от доц. д-р Георги Павлов, който е лекар анестезиолог към Клиниката по анестезиология и интензивно лечение към университетската болница. След неговата лекция се проведе обсъждане на подготовката на операционната зала за функционална ендоскопска синус хирургия (FESS) и ролята на операционната медицинска сестра, представена от старша медицинска сестра към Интегралния център на университетската болница Славка Щерева.

В същото време Клиника по кардиология към УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив беше официално открита. 

„Отбелязваме не само завършването на основния ремонт на клиниката, но и новата атмосфера, създадена с цел пациентите да се чувстват по-уютно и спокойно. Обстановката в клиниката вече е съвсем различна и включва разнообразие от картини на известен пловдивски художник, както и реплики на едни от най-емблематичните произведения на изкуството, в коридора и всяка стая ще звучи тихо музиката на френския пианист Ричард Клайдерман, а в коридора пациентите ще избират книги от разнообразната библиотека.“, отбелязват от лечебното заведение.

Във фоайето е обновен и малкият храм. На събитието присъстваха изпълнителният директор на университетската болница проф. д-р Карен Джамбазов,  заместник-директорът по "Диагностична и лечебна дейност" - База II проф. д-р Иван Дечев, началникът на Клиниката по кардиология проф. д-р Федя Николов, както и други началници на клиники и отделения.

Още вижте във видеото: