Новата власт на Пловдив пое караула, Костадин Димитров със заявка за ускорено развитие на града

  • от PlovdivTime
  • 09:59, 08.11.2023

Новите общински съветници на Пловдив и кметът Костадин Димитров положиха официално клетва. Първото заседание на местния парламент бе открито от най-възрастния общински съветник Атанас Узунов от ГЕРБ, който е на 68 години, и се провежда в в зала "Съединение" на Историческия музей, предава TrafficNews.

"Знам каква отговорност поемам с управлението на най-стария жив град в Европа, знам колко е важно да си начело на Европейската столица на културата. Отговорност, но и щастие, защото само ние пловдивчани знаем как можем да обичаме нашия град – древен и в същото време вечно млад. Пловдив е история, Пловдив е уникален. И аз няма да пестя усилие и енергия да разкрия пълния му потенциал. Искам да благодаря на моето семейство, да благодаря на отбора на район Тракия, да благодаря на съмишлениците, с които през последните месеци стиснахме много ръце и отправихме много послания, на пловдивчаните, които ми гласуваха доверие", заяви Костадин Димитров.

Предстои общинските съветници да изберат и председател на Общинския съвет в Пловдив.

Припомняме, че при ГЕРБ ще имат най-голямата група с 13 съветници. След това са ПП – ДБ с 10 общинари, "Съединени за Пловдив" – 8, "Браво, Пловдив" и "Възраждане" по 5, БСП и ИТН по 4, а ДПС – 2.

Очаквайте подробности!