Нова мода: Връчиха званието Почетен гражданин на Пловдив на братя Аргирови на банкет

  • от Мария Луцова
  • 18:04, 20.12.2022

Нова и доста екзотична практика да се връчва званието Почетен гражданин на Пловдив бе въведена по време на Коледния банкет на общината. На тържеството в Гранд хотел Пловдив братята Благовест и Светослав Аргирови получили своите синьо-бели ленти и плакетите от кмета Здравко Димитров и председателя на Общинския съвет Александър Държиков. Поп изпълнителите се разписали в Почетната книга на Пловдив на фона на празнична трапеза. След това популярният дует изпълнил най-известните си хитове, става ясно от снимки, публикувани в официалната страница на музикантите.

"Макар през последните години званието Почетен гражданин на Пловдив да получи своите имиджови шамари, церемонията не трябва да се случва в такава ситуация и обстановка. Това не е натурална размяна - ние ще ви наградим, вие ще ни попеете", коментират пловдивчани.

Друг е въпросът и дали самите братя Аргирови не се почувствали обидени! Друго е да бъдат почетени в ритуалната зала на Общината или в Общинския съвет, за да има тежест това признание. Тъжно е и защо тези, които се грижат за протокола в сградата на пл. "Стефан Стамболов", не са се замислили как изглежда това отстрани.

Да си представим за момент, че на подобна церемония получават своите звания личности като Димитър Кудоглу, д-р Стоян Чомаков, Йоаким Груев, кап. Райчо Николов, Захари Стоянов, инж. Йосиф Шнитер, Ангел Букорещлиев, Божидар Здравков, арх. Христо Пеев, Златю Бояджиев, Цанко Лавренов, Йоан Левиев, Борис Христов, Милчо Левиев, проф. Иван Спасов, Димитър Киров, Никола Алваджиев, арх. Вяра Коларова, Ирина Чмихова, Петър Стоянов, Стефка Костадинова и много други!

Не звучи особено уместно, нали?


Фотографии: Официален профил на братя Аргирови

Kоментари

коментар
НЕ "връчиха" бе, будала!
18:22, 24.12.2022
Отговор

"връчиха" звучи безлично. ТО КЬОРАВО ЛИ СИ ДА ВИДИШ . . . #КОЙ?